Drenering

Påbegynt gravearbeid.

Drenering, drenering, drenering. Dette er de tre viktigste oppgavene for å bli kvitt fuktigheten. Så vel byggmestre som bygningsmyndigheter kjenner ikke godt nok til hvordan drenering skal være, selv om det er uhyre enkelt under nybygging. Et av problemene er at dreneringsledningen ofte blir lagt høyere enn sålen – den skal naturligvis ligge godt under gulvnivået. Dessuten skal dreneringsledningen føres til utløp med fall.

Problemløsningen er altså å bli kvitt vannet. Vannet skal ikke stå å «trøkke» på utsiden av huset – vannet skal vekk så raskt som det er kommet. Vi graver ned til under sokkelnivå. Deretter slammer vi muren og legger på grunnmursplate. Videre kufter vi i bunnen og legger nye dreneringsrør med avløp til overvannsledning eller naturlig fall. Finnes ikke den muligheten, vil vi i nødsfall installere pumpe. Deretter fylles det med pukk, filtreringsduk legges over, og til slutt fylles det hele igjen.

Fuktsikring.

For alle typer boliger

Vi kan fjerne fukt i alle typer bolighus, eneboliger, rekkehus, borettslagsleiligheter og bygårder. Prisen varierer med husets ytre omkrets og terrengforholdene.

Oppmåling og tilbud uten kostnader og forpliktelser

Vi har etter hvert fått en lang praksis i fuktproblemer i hus, og kan fastslå ganske raskt på stedet om det er fuktighet i huset, og om det også har utviklet muggsopp. Å få fastslått dette koster deg ingen ting. Når muggsoppen er klarlagt, kan vi komme (eller eventuelt samtidig) og ta utvendige mål av huset og undersøke tomteforholdene for deretter komme med et tilbud på det som må gjøres for å bli kvitt fuktigheten for alltid.

Fuktsikring fullført.

Er soppen da borte?

Nei, ikke straks. Etter dreneringsarbeidet skal man vente 2–3 måneder til fuktigheten er helt borte. Når soppsporene skal fjernes, skal du følge nøyaktig en beskrivelse du vil få fra oss.


Vi jobber ikke bare på utsiden av kjelleren!

Har du ubenyttet plass i kjelleren, kan vi skaffe deg mange nyttige rom!
Velg hva du ønsker. Vi kommer og ser på, beregner og gir deg en fast pris og en fast tid for ombyggingen.

Ring oss i dag! Tlf: 913 35 973